Рекламации

Рекламация

Онлайн магазин Matmazel-Bulgaria.com предоставя на своите клиенти търговска гаранция, която е в сила 2 години от датата на получаване на стоката. Срокът важи за целия асортимент на магазина, включително и за продукти, закупени по време на промоция. Моля, свържете се с нас за да предявите гаранционна претенция.

Гаранцията на закупените от Вас стоки ще бъде уважена единствено при спазването на следните условия:

Като гаранционен документ се счита всеки документ, получен след плащане на закупената стока. Пазете този документ, в случай, че желаете да се възползвате от гаранция за продуктите, които сте закупили.

Моля обърнете внимание, че гаранцията покрива единствено фабрични, структурни дефекти и неправилна сглобка.

За фабрични дефекти не се приемат следните случаи:

  • счупени, надраскани, демонтирани или липсващи елементи на продукта в следствие от външно въздействие (от претоварване, изтърване, протриване, скъсване)
  • повреди и нарушения по целостта на продукта
  • наличие и следи от опит на клиента самостоятелно да отстрани дефектите
  • силно захабяване на продукта и следи от неправилна експлоатация и съхранение
  • гаранцията не покрива загубени елементи

При възникнал фабричен дефект продукта подлежи на ремонт или замяна в рамките на 30 дни, съгласно българското законодателство.

Бихме искали да вземем под внимание всяка рекламация, но за съжаление в някои случаи това е невъзможно.

Необходимо е да имаме реални доказателства, че дефектът е възникнал по вина на производителя. Затова направете правилна оценка на продукта, за да бъдете сигурни, че възникналите дефекти не са били причинени от неправилна употреба или поддръжка.

В случай, че сте сигурни, че продуктът подлежи на рекламация, изтеглете формуляра за рекламации, попълнете го и го сложете в кутията с продуктите за рекламация.

Как да подадете рекламация?

1.Изтеглете съответния формуляр за рекламация.

2.Изпратете ни подробни снимки на продукта и отделно на проявения дефект заедно с попълнен формуляр за рекламация на имейл адрес: office@matmazel-bulgaria.com

3.След като колегите от отдел „Рекламации“ разгледат жалбата Ви, ще Ви информираме какви са възможните решения. Ще получите отговор (положителен или отрицателен) по имейл, а ако е необходимо, ще Ви помолим да ни изпратите продукта обратно, за да може по-обстойно да се разгледа рекламацията.

4.При одобрена рекламация можем да Ви предложим: частично възстановяване (в този случай можете да си запазите продукта), пълно възстановяване (изисква се да изпратите обратно дефектния артикул, за да Ви възстановим сумата, която сте заплатили за него, след като го получим), ремонт, а в някои случаи – замяна с нов продукт от същия модел.

5.Ако снимките се окажат недостатъчни за разглеждане на рекламацията, ще Ви помолим да върнете продукта със съответния формуляр на следния адрес: до офис на SPEEDY, БУРГАС – ЛАЗУР [719]. жк ЛАЗУР ул. КАЛОФЕР 13, за фирма Матмазел – България ООД.

Най-често задавани въпроси:

На какво основание е рекламацията?

Всеки продукт се продава с 2-годишна гаранция, която позволява заявяване на рекламация в този срок. Този принцип важи за целия асортимент на магазина, а също и за продукти, закупени по време на промоция.

Какъв е срокът на гаранцията?

Всеки продукт се продава с 2-годишна гаранция, която позволява заявяване на рекламация в този срок. Срокът важи за целия асортимент на магазина, включително и за продукти закупени по време на промоция.

Замяната с нов продукт удължава ли срока на гаранцията на новия продукт с още 2 години?

Не, гаранционната отговорност не води до рестарт на срока на гаранцията за новия продукт с допълнителни 2 години.

Времето, през което продуктът е бил в ремонт, удължава ли гаранционния му срок?

Гаранционния срок на продукта не се удължава допълнително с времето, през което продукта е бил в ремонт.

Защо ми предложихте поправка, след като по закон имам право на избор на решение по въпроса?

Според закона, клиентът има право да поиска възстановяване на сумата в брой, но продавачът не е длъжен да се съгласи с клиента, ако дефектът може да бъде отстранен чрез поправка или продуктът може да бъде заменен с друг. Възникналите повреди могат да бъдат отстранени успешно, за да може продуктът не само да се използва, но и да запази естетическите си качества.

Защо въпреки исканата от мен поправка или замяна с друг продукт, магазинът ми възстановява заплатената сума?

Ако заявеният дефект е невъзможно да бъде отстранен, защото е значителен и необратим, поради липса на други възможности, можем да решим да възстановим заплатената сума. Винаги можете също така да изберете и друг продукт от обширната ни оферта.

X